Sign in to follow this  
tenegabi

Optimizarea telefonului cu sistem de operare Android

Recommended Posts

Mulți se plâng că nu le ajung energia , așa că m-am decis să  fac un tutorial și să îl public pe Devilstrike.ro . E vorba despre câteva sfaturi simple prin care să crești durata de viață a bateriei a unui smartphone Android care suferă de durată de viață scurtă.

1. închideți permanent aplicațiile de care nu aveți nevoie

Intrați în Task Manager și de acolo vedeți ce aplicații rulează încă. Sigur nu aveți nevoie de toate, faceți selecția și închideți-le pe restul.
2. Urmăriți ce aplicații vă consumă cel mai mult din baterie: intrați în meniu, settings și power/battery. în funcție de ceea ce observați veți ști ce trebuie să faceți.

3. Reduceți strălucirea, folosiți un wallpaper negru, dezactivați Live Wallapper și puneți timeout la 45 de secunde
Când la pasul 2 vedeți că ecranul este cel care vă mănâncă cel mai mult din baterie e momentul să luați măsuri rapide.
a) Prima este să renunțați la wallpaper-ul animat (Live Wallpaper) dacă aveți așa ceva. Știu că vi se pare o treabă excelentă și vă puteți impresiona ușor prietenii, dar prețul plătit e cam mare și nu merită.
B) Este indicat să alegeți și o imagine de fundal închisă, care să nu necesite aprinderea tuturor pixelilor de pe display, ceea ce înseamnă consum de energie.
c) Verificați perioada de time-out: recomandarea mea este să mergeți pe o valoare de 45 de secunde după
d) în setări, la Display aveți opțiunea de setare manuală a strălucirii ecranului. Ori de câte ori e posibil (mai ales când folosiți telefonul în interior) debifați setarea automată și mergeți pe valoarea minimă.
4. Dezactivați toate conexiunile de care nu aveți nevoie, inclusiv localizarea GPS
O setare esențială ce vă permite creșteri importante ale duratei de viață pentru smartphone este să dezactivați toate conexiunile de care nu aveți nevoie până când va trebuie să le folosiți. Și atunci le activăți manual.
Recomandarea mea este să rămâneți doar cu cea voce (nu puteți folosi altfel telefonul, nu?) și cea de transfer de date. Și pe asta, dacă nu trebuie să fiți permanent conectați, să o folosiți cu atenție. Adică să o activăți doar atunci când vreți să primiți feed-urile de pe rețelele sociale, email-urile sau aveți nevoie de browsing. în rest să fie dezactivată.
La fel, dezactivați WiFi, Bluetooth, NFC, localizarea GPS și orice altceva ce nu folosiți.
5. Dezactivați/filtrați opțiunile extra
De exemplu, pe Galaxy S4 există o tonă de servicii extra: Air Gestures, rotirea automată a ecranului, S beam, Air View, Smart Stay, Smart Scroll. Sigur nu le folosiți pe toate tot timpul. Mai dezactivați din ele.
6. Activați Power Saver – acolo unde se poate
Mai toate modelele noi de smartphone-uri Android beneficiază de o opțiune personalizată de tip Power Saver. Producătorul a inclus acolo câteva din tweak-urile menționate deja de mine plus multe altele. Practic, cu Power Saver activ nu vă bateți capul cu dezactivarea funcțiilor pe care nu le folosiți, pentru că asta o să facă automat sistemul de operare.
Aruncați totuși o privire prin setările funcției Power Saver și personalizați modul de funcționare – puneți de exemplu intervale în care vreți că aparatul să fie automat trecut pe silent (noaptea?) sau să aibă toate conexiunile închise.
7. Opriți vibrația
E clar, cei mai mulți dintre noi folosesc vibrația când au pus telefonul pe modul silențios că să știe când primesc un apel/notificare. Acțiunea are utilitate și are și un mare dezavantaj: consumă multă energie din baterie. E indicat să decideți bine dacă este chiar necesar să puneți aparatul pe modul Vibration.
8. Dezactivați notificările Push
Sistemul de notificare de pe Android este probabil cel mai bun de pe orice sistem de operare pentru smartphone. Ce vrem (și uneori ce nu vrem) apare acolo să ne semnaleze că ceva s-a întâmplat cât timp nu am folosit smartphone-ul. Clar, dezvoltatorii de aplicații au tot interestul să ne trezească interesul și să ne facă să nu mai lăsăm din mână telefonul, jucându-ne cu produsele lor.
Nu e tot timpul o idee bună să lăsăm notificările active, mai ales pentru aplicații mai puțîn interesante sau pe care le folosim rar.
Recomandarea mea este să renunțați la orice înseamnă notificare Push atâta vreme cât nu aveți nevoie imediată. Chiar și pe email e indicat să nu țineți notificarea Push activă – mai bine mergeți pe o valoare predefinită, să zicem la 30 min. Consumă mai puțîn din baterie.
9. Background transfer
Multe aplicații vor face transfer de date în fundal, fără să ne dăm seama imediat de treaba asta. Verificați să fie activă opțiunea de restricționare a transferului din Dată Usage. Apoi, pentru fiecare aplicație de tip RSS dezactivați manual transferul în fundal.
10. Treceți recepția pe un canal unde e semnal mai puternic
Cu cât recepția semnalului GSM e mai bună cu atât ”efortul” aparatului e mai mic, adică și un consum mai mic de energie. Urmăriți în permanență nivelul semnalului pentru tipul de canal ales și dacă nu e cel mai bun, încercați să treceți pe un nivel inferior.
De exemplu rețeaua 4G nu are acoperire maximă în toate zonele pe unde vom merge. Uneori suntem în locații unde e 4G firav dar 3G bun. Smartphone-ul va stă conectat pe 4G cât timp are încă semnal, efortul de recepție și consumul de baterie va fi ceva mai mare.
Dacă trecem manual recepția pe 3G atunci nu o să se mai consume la fel de mult din baterie.
Același lucru e valabil și pentru rețelele WiFi. Alegeți tot timpul rețelele cu cel mai bun semnal și dacă se poate, cu securizare. Așa aveți consum minim de energie.
Vedeți nivelul semnalului și direct în bară de notificare de pe Android – cu cât aveți mai multe liniuțe, cu atât mai bine.
Cu toate setările de mai sus folosite în mod inteligent, se poate obține un spor de autonomie chiar și de 30%.
Folosirea eficientă a energiei înseamnă să te bazezi pe cât mai puțînă energie cu puțînță 
Folosirea inteligentă a energiei , care trebuie folosită acolo unde ai tu nevoie, poate să te ajute să economisești până la 50 % din costurile unei bateri noi și îți poate imbunatăţi durata bateriei ...
Un iubitor de natură va salută !     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  Despre noi

Devilstrike Revine cu forțe proaspete și își reînnoiește site-ul tema și forumul. 

 

 

Sponsori

Management Buget

Site-uri sociale

Vizitați site-urile de socializare ale acestei comunități online sau ale fondatorului acestei comunități.