Sign in to follow this  
tenegabi

Regulament

Recommended Posts


REGULAMENT PLAY.DEVILSTRIKE.RO
A. NOTIUNI GENERALE
 
 1. Este interzisă folosirea programelor/codurilor/modurilor care oferă un avantaj asupra celorlalți jucători (hack-uri). (Ban 3 - 10 zile) 
 2. Reclamă la alte servere, comunități, etc. este STRICT INTERZISĂ! (Ban 14 - 30 zile) 
 3. Limbajul indecent este strict interzis, atât pe chat, cât și pe sign-uri sau iteme (incluzând cărtile)! De asemenea, toate conversațiile care nu au legatură cu serverul și/sau comunitatea pot fi transmise în privat pe messenger și NU pe chatul serverului! (Mute 3-30 min. / Kick / Ban până la o zi; după caz, confiscarea mijloacelor folosite)
 4. Jucătorii nu au voie să se certe cu adminii în privința decizilor luate de ei. În schimb, îi pot reclama pe forum la rubrica Reclamații. (Mute 10 - 60 min. / Kick) 
 5. Jucătorii nu au voie să streseze adminii de pe server cu întrebari de genul "îmi dai admin?", "când mi se aprobă cererea?", etc. Dacă un admin constată acest comportament din partea unui jucător, are obligația de a direcționa acel jucator către rubrica Cereri Admin a forumului și de a îl informa cu privire la plată pentru admin. În cazul în care jucătorul nu este multumit de acest răspuns și insistă, adminul are dreptul de a aplica sancțiuni împotriva acestuia. (Mute 5 - 30 min. / Kick) 
 6. Toți jucătorii sunt EGALI în fața altor jucători. Jignirile precum și amenințările sau restul comentariilor de genul, NU IȘI au locul pe serverul nostru. Vă rugăm să vă comportați civilizat! (Mute 10 - 60 min. / Kick / Ban 1 - 3 ore) 
 7. Dacă un admin da kick/ban altui utilizator, nu vă apucați să întrebați "DE CE?". Este problema și decizia adminului de ce și răspunde cu accesul pentru o eventuală greseală. (Mute 10 - 30 min. / Kick) 
 8. Comportamentul vulgar/indecent adus la adresa serverului și/sau comunității este strict interzis. (Ban 7 - 21 zile) 
 9. Sunt interzise discuțiile despre alte forumuri/grupuri de discuții care au caracter denigrator la adresa serverului. De asemenea, plângerile repetate pe chat de lag sunt interzise. Dacă serverul merge greu probabil are o problema cu conexiunea care va fi remediata cât mai curând posibil, iar dacă o să vă plângeți în mod repetat nu rezolvați nimic. (Mute 5 - 20 min. / Kick / Ban până la 1 zi) 
 10. Nu aveți voie să jucați cu nickname indecent/obscen/cu caracter jignitor la adresa altor jucători/server-ului. (Ban peste 7 zile) 
 11. Construcțiile cu caracter obscen și/sau indecent sunt interzise pe acest server. (Ban până la 3 zile, ștergerea construcției) 
 12. Jucătorii cu gamemode Creative nu au voie să dea iteme jucătorilor, indiferent dacă le sunt prieteni/rude! (Ban peste 5 zile, scoaterea accesului) 
 13. Nu aveți voie să dați "/sethome" în locuri care nu vă apartin! (Ban până la 1 zi) 
 14. Capcanele care au ca scop omorârea playerilor pot fi amplasate doar pe o protecție care vă aparține (proprietate privata). Dacă este amplasată aleatoriu pe hartă și un admin o descoperă poate trece la sancționarea playerului. De menționat este faptul că o capcană trebuie să aibă niște caracteristici speciale pentru a putea fi considerată capcană [gen hopper și chest]. (Ban 1 - 3 zile) 
 15. Donatorii nu au dreptul să foloseasca comenzile în plus ca avantaj împortiva altor jucători în situații gen PVP! (Avertisment / Remove) 
 16. Creațiile trebuie protejate după tutorialul de la spawn! Dacă nu vă protejați creațiile riscați ca acestea să fie distruse de alți playeri. În acest caz, cel care grifeaza (distruge) nu va fi pedepsit (doar dacă construiește cu caracter obscen și/sau indecent). 
 17. Comanda /tpa se execută pe propria răspundere! Totusi, înselatoria nu este permisa (de exemplu, un jucator spune "dați tpa să vă dau diamante" cu scopul de a va omorî). (Kick / Ban 2 - 12 ore) 
 18. Declarațiile mincinoase față de staff sau alti jucatori sunt interzise. Refuzul răspunderii la întrebare este permis, dar pe propria răspundere. (Ban pana la 2 zile) 
 19. Toți jucătorii (persoane) au dreptul la un singur cont pe server! Dacă doriti să vă schimbați numele, puteți da unregister urmând să faceți un cont nou. Vă puteți transfera singuri totul, cu exceptia orelor (și a gradului). În cazul în care mai multe persoane folosesc același calculator și/sau adresa IP pentru conectarea la server, puteți cere un cont separat pentru al doilea utilizator. Este interzisă folosirea a două conturi concomitent de către aceeași persoană. Dacă un admin suspectează încălcarea regulii, este obligat să citeze toate conturile implicate (direct sau prin /mail), urmând ca, dacă se adevereste că se încalcă regulamentul sau dacă adminul nu primește răspuns în maxim 3 zile (a se verifica dacă jucătorii s-au conectat în aceste zile), să aplice sanctiuni. (Ban 21 de zile pe unul dintre conturi, de preferință cel care nu a fost accesat de mai mult timp; ban 3 - 7 zile pe al doilea cont) 
 20. Folosirea unui al doilea cont pentru evitarea unor sanctiuni (ex: folosirea acestui cont cat timp primul are ban) este STRICT INTERZISA! (Ban 30 de zile pe ambele conturi) 
 21. Pentru a cere ajutorul unui admin sau pentru a semnala o incalcare a regulamentului puteti folosi comanda /helpop (sau /ac). Folosirea acestei functii in orice alt scop de catre jucatori este interzisa. (Avertisment / Kick / Ban pana la 12 ore) 
 22. Staff-ul isi rezerva dreptul de a aduce modificari neanuntate regulamentului. Nimeni nu va fi sanctionat pentru incalcarea noilor dispozitii la mai putin de o saptamana de la publicarea acestora, urmand ca, dupa aceasta perioada, ele sa fie aplicate in intregime. Va recomandam sa recititi regulamentul saptamanal, fiind atenti la ultimele reguli (ce e nou va aparea la sfarsitul fiecarui punct A, B sau C). 
 23. Orice exista pe server (constructii, iteme, texte, etc.) apartin serverului! Autorul este responsabil de constructiile detinute, dar nu i se cuvine revendicarea materiala a lucrarilor sale de pe server. Totusi, va garantam respectarea din partea serverului a drepturilor de autor prin oferirea creditelor (stabilite de comun acord cu autorul) in cazul unei eventuale preluari de catre server ale bunurilor si faptul ca aceste bunuri nu vor fi date de catre server in schimbul unor beneficii financiare, ele ramanand pentru totdeauna pe server. 
 24. Se interzice folosirea unor constructii/scripturi/glitch-uri/improvizatii care sa impiedice detectarea automata a starii de AFK (Ex: AFK spot). (Ban 1 - 3 zile) 
 25. Singurul mod acceptat pe server este Optifine! Orice alta modificare asupra clientului de joc este interzisa! (Avertisment / Ban pana la 7 zile) 
 26. Se interzice amenajarea spawnerelor obtinute prin donatie sau castigate in urma unor concursuri/evenimente organizate de server cu scopul de a fi folosite in mod public, gratuit sau contra cost. Totusi, puteti permite accesul persoanelor cunoscute sau prietenilor (nu intregului server). (Stergerea spawnerelor) 
 27. Plasarea intentionata de protectii in apropierea proprietatii altor jucatori, cu intentia de a ingreuna sau impiedica expansiunea proprietatii acestora, este interzisa. Nu se considera o incalcare a acestei reguli cazul in care protectia este plasata in imediata apropiere sau alaturi de un ansamblu de protectii care delimiteaza proprietatea jucatorului in cauza, iar acesta are intentia de a-si extinde terenul in acea zona. (Avertisment / Ban pana la 5 zile, stergerea protectiei) 
 28. Protectiile plasate fara un scop vizibil (de exemplu, protejarea unei constructii) intr-un loc care constituie interes pentru un alt jucator pot fi inlaturate de catre un admin fara instiintarea prealabila a proprietarului. 
 29. Construirea in zonele neprotejate aflate in imediata apropiere a protectiei unui alt jucator, incomodand in acest fel jucatorul respectiv, este interzisa. De asemenea, se interzice ingradirea prin ziduri ori alte mijloace a proprietatii unui jucator fara acordul acestuia. (Avertisment / Ban pana la 7 zile, stergerea constructiei) 
 30. Instigarea sau complicitatea prin orice mijloace la nerespectarea prevederilor regulamentului serverului sau forumului sunt interzise. Se considera complicitate si tainuirea acestor evenimente fata de staff-ul serverului. (In functie de fapta, pedeapsa poate fi cuprinsa intre jumatate din pedeapsa primita de cel care a comis fapta si sanctiunea maxima pentru acea fapta / Avertisment) 
 31. Dezvaluirea publica pe server ori pe forum a unor detalii de natura personala ale altor jucatori, fara acordul prealabil al acestora, este interzisa. (Avertisment / Mute 3-30 min. / Kick / Ban pana la 1 zi) 
 32. Comanda "/refer" poate fi folosita numai in cazul in care jucatorul mentionat v-a informat in legatura cu serverul si v-ati conectat multumita acestuia. Se interzice folosirea comenzii mentionand alt jucator sau solicitarea unui jucator nou sa foloseasca comanda in conditiile in care nu l-ati adus pe server. (Avertisment / Ban pana la 2 zile, retragerea foloaselor obtinute) 
 33. Orice sanctiune aplicata pe o anumita durata nu poate depasi limita de 40 de zile (numar obtinut in urma incalcarii mai multor reguli si/sau a incalcarii in mod repetat a acestora). 
 34. Incalcarea regulamentului in mod repetat in circumstante similare poate atrage sanctiuni care sa depaseasca limita maxima pentru regula incalcata. Aceasta regula poate fi aplicata doar daca s-au comis minimum 3 abateri similare precedente intr-un interval de timp scurt care s-au sanctionat cu pedeapsa maxima admisa, sau in cazuri exceptionale. In aceste situatii, sau daca sanctiunea aleasa depaseste dublul duratei sanctiunii maxime admise pentru o astfel de abatere, aceasta va fi aplicata numai cu acordul ownerului. 
 35. In cazul in care descoperiti un bug/glitch/exploit aveti obligatia sa il raportati de urgenta unui admin sau pe forum. Neraporterea si/sau abuzul de acestea sunt strict interzise. (Ban pana la 30 de zile, alte masuri speciale)

 

B. REGULAMENT PVP 
 
 • PVP-ul este, in mare parte, INTERZIS! 
 • PVP-ul este permis doar in unele situatii: 
  Orice alta imprejurare in care se face PVP poate fi sanctionata! 
  • Legitima aparare * 
  • Incalcarea proprietatii private ** 
  • Ambele parti doresc sa participe la lupta *** 
  • Va aflati in Arena PVP **** 
  • Va aflati la un minigame care necesita PVP 
 • Nu aveti voie sa atacati in alte imprejurari decat cele de mai sus. (Kick / Ban pana la 2 zile) 
 • In cazul in care pierdeti unul sau mai multe iteme la PVP: daca ati fost omorat in urma unui PVP petrecut in unul din cazurile de mai sus, itemele cazute pot fi preluate de oricine, eventual putand fi recuperate numai pe cale amiabila; daca ati fost omorat in urma unui PVP petrecut in alta imprejurare decat cele de mai sus, situatie cunoasuta ca "PVP ilegal", dupa caz, itemele vor fi recuperate pe cale amiabila sau vi se va inapoia ce a putut fi recuperat regulamentar de adminul care a solutionat cazul. Acesta nu are obligatia de a recupera itemele, dar are obligatia sa le inapoieze daca ajung in posesia sa. 
 • Adminii si/sau donatorii nu au voie sa foloseasca la pvp niciun acces suplimentar care le poat conferi un avantaj in lupta! (Avertisment / Suspend / Remove) 
 • Orice situatie de PVP se incheie odata cu moartea uneia dintre parti sau cu lipsa oricarui act de agresiune intre parti pe o durata mai mare de 1 minut. 
 • Eventualele incalcari ale regulamentului de PVP pot fi solutionate doar pe cale amiabila sau de catre un admin. Atacarea unui jucator in semn de "razbunare" sau, de pilda, pentru recuperarea itemelor, constituie o noua situatie de PVP (pentru care puteti fi trasi la raspundere separat). 

* Se considera "legitima aparare" situatia in care ati fost atacat de un jucator, acesta comitand prin aceasta actiune o abatere de la regulamentul de PVP. 
** Aceasta situatie se aplica daca un jucator refuza sa se conformeze somatiei de a parasi o zona care va apartine sau in care aveti drept de constructie, unde a patruns fara acordul dvs. ori a unui alt jucator cu drept de constructie. Somatia trebuie adresata prin intermediul chat-ului public sau prin mesaj privat pe server. In urma acesteia se va oferi un timp de raspuns de minimum 10 secunde. 
*** Jucatorul pe care urmeaza sa il atacati si-a dat expres acordul cu privire la participarea la PVP (in cazul unei eventuale reclamatii va fi solicitata dovada acestui acord). 
**** Arena PVP este o constructie oficiala aflata la spawn-ul lumii de survival, marcata corespunzator in acest sens. 

C. REGULAMENT ADMINI 

 

 1. Adminii trebuie sa prezinte un comportament exemplar pe server. Conduita lor trebuie sa cuprinda respectarea regulamentului aflat in vigoare pe server, pastrarea unui limbaj adecvat prin orice mijloc de comunicare, evitarea conflictelor cu jucatorii sau cu ceilalti membri ai staff-ului si respectarea acestora. (Suspend / Remove) 
 2. In cazul in care apar diferente de opinie intre doi admini in ceea ce priveste o masura luata de acestia, ei pot discuta pe forum sau pe chat-ul adminilor (/ac), evitand folosirea chat-ului public. Tot aceste mijloace pot fi folosite pentru o mai buna coordonare intre membrii staff-ului. (Avertisment) 
 3. Adminii nu au voie sa afiseze un comportament de superioritate fata de ceilalti jucatori sau fata de alti admini. (Avertisment / Suspend / Remove) 
 4. Adminii au dreptul de a folosi accesele care le revin in scopul de a aplica sanctiuni numai in conformitate cu regulamentul. (Remove) 
 5. Orice masura luata de un admin trebuie sa fie bazata pe anumite dovezi care au ajuns in atentia acestuia. Se interzice sanctionarea in orice fel a unui jucator in absenta unor dovezi clare (spre exemplu, constatarea vizuala a evenimantului de catre admin este o dovada clara; marturia unui jucator in legatura cu evenimentul nu este o dovada clara, dar poate constitui punctul de inceput al unei anchete ulterioare). (Suspend / Remove) 
 6. Daca speta evenimentului in urma caruia un admin aplica sanctiuni este una complicata, discutabila si/sau contestabila, acesta este rugat sa pastreze cel putin 5 zile dovezile adunate sub forma de screen-shot sau video.(Avertisment / Suspend) 
 7. Aplicarea eronata unor sanctiuni poate fi tolerata daca nu s-au cauzat probleme grave. Totusi, aceasta situatie nu trebuie sa se repete frecvent! (Suspend / Remove) 
 8. Daca un admin observa ca exista jucatori AFK si serverul este plin, acesta are obligatia de a da kick acestor jucatori. (Avertisment) 
 9. Abuzurile de orice fel concretizate prin folosirea necorespunzatoare a acceselor oferite de gradul de admin sunt interzise. (Suspend / Remove) 
 10. Se interzice folosirea acceselor acordate impotriva unui alt admin. (Avertisment / Suspend / Remove) 
 11. In aplicarea sanctiunilor, adminii vor lua in considerare mai multi factori precum gravitatea situatiei si antecedentele jucatorului respectiv. Astfel le revine sarcina de a aplica sanctiunea cat mai corecta, dar se prefera acordarea unui avertisment (sau a unei sanctiuni minore) in cazul in care jucatorul este la prima abatere de acest fel. Se interzice acordarea directa a unor sanctiuni majore (ban), cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar sau daca regulamentul prevede acest lucru. (Suspend / Remove) 
 12. Indiferent de sanctiunea aplicata, adminii trebuie sa informeze mereu jucatorul in cauza cu privire la regula incalcata! (Avertisment / Suspend) 
 13. In cazul comenzilor /mute, /kick, /ban si /ipban se va specifica OBLIGATORIU motivul in felul urmator: "/mute <Player> <Timp> <Motiv>"; "/kick <Player> <Motiv>"; "/ban <Player> <Timp> <Motiv>" (similar /ipban). Campul "<Timp>" va fi completat cu un numar (inclusiv zecimal, folosindu-se un singur punct pe post de virgula, ex: "3.4") urmat (fara spatii) de o unitate de timp ("s" = secunde, "m" = minute, "h" = ore, "d" = zile, "w" = saptamani). Exemple: "/mute Player 5m Limbaj indecent" = mute 5 minute pentru "Limbaj indecent"; "/ban Player 30d Reclama" = ban 30 de zile pentru "Reclama"; "/ban Player 5.5d Fly hack" = ban 5 zile si 12 ore pentru "Fly hack". (Avertisment / Suspend / Remove) 
 14. Daca un admin constata o incalcare a regulamentului dar nu detine accesele necesare pentru a lua masuri trebuie sa informeze imediat un admin cu grad superior in vederea rezolvarii situatiei. DOAR in caz de urgenta, adminul are dreptul sa aplice masurile relevante considerate necesare dupa cum ii permite accesul, urmand sa mentioneze acest fapt si adminului cu grad superior. (Avertisment / Suspend) 
 15. Adminii au dreptul de a verifica jucatorii teleportandu-se la acestia. Totusi, daca nu se descopera nimic, adminul are obligatia de a pleca in cel mai scurt timp, fara a divulga informatii referitoare la verificarea lui si fara a stanjeni in orice fel jocul persoanei verificate. Daca jucatorul nu este anuntat anterior in legatura cu verificarea, reactia sa la vederea adminului nu poate fi sanctionata (Ex: ataca adminul, fiind confuz in legatura cu ce se petrece). Recomandam adminilor sa lase itemele de valoare intr-un loc sigur inainte de a verifica un jucator. Verificarea frecventa a aceluiasi jucator fara motiv de catre acelasi admin constituie abuz. (Avertisment / Suspend / Remove) 
 16. Adminii nu au voie sa foloseasca accesele acordate in scopul obtinerii unor foloase materiale (Ex: TP pe bani). De asemenea, le este interzis sa utilieze accesele in folosul personal al unor cunoscuti sau rude. (Remove) 
 17. Adminilor nu le este permis sa foloseasca accesele acordate pentru a avea un avantaj la joc (Ex: /kill in PVP; TP pentru a omori jucatori; /fly in PVP). (Suspend / Remove) 
 18. Adminii au obligatia sa citeasca zilnic postarile noi pe forum la categoria play.devilstrike.ro . De asemenea, trebuie sa fie la curent cu regulamentul! (Avertisment / Suspend) 
 19. In cazul pierderii dreptului de navigare pe forum (BAN pe forum), adminii nu pot avea grad pe server! (Remove) 
 20. Inainte de a pleca in vacanta sau inainte sa fiti inactivi o perioada, trebuie sa anuntati ca veti pleca aici. (Remove pentru inactivitate) 
 21. Orice admin are obligatia de a ajuta orice jucator in cazul in care acesta ii semnaleaza o problema. (Suspend / Remove) 
 22. Daca unui admin ii este comunicat sau descopera un bug este obligat sa sesizeze imediat ownerul! (Suspend / Remove) 
 23. Adminii AU OBLIGATIA sa intre zilnic pe server, acumuland cel putin 5 ore pe saptamana (in cazul in care nu s-a anuntat inactivitatea). (Remove) 
 24. Este STRICT INTERZISA instrainarea sau folosirea de catre mai multe persoane a contului de admin! In cazul compromiterii parolei de login, adminul este obligat sa o schimbe, sau, daca nu se poate, sa sesizeze ownerul imediat!(Remove + Ban 3 saptamani) 

 _______________ 
* Informatiile din paranteze scrise cu rosu reprezinta sanctiunea aferenta incalcarii regulii respective! 

 

COPYRIGHT (c) tenegabi @ PLAY.DEVILSTRIKE.RO 
"Dacă ți-e silă să faci propriul regulament,măcar postează copyright!" - by tenegabi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  Despre noi

Devilstrike Revine cu forțe proaspete și își reînnoiește site-ul tema și forumul. 

 

 

Sponsori

Management Buget

Site-uri sociale

Vizitați site-urile de socializare ale acestei comunități online sau ale fondatorului acestei comunități.